لیف نانو ضد باکتری

محصول جدید

دارای خواص ضد باکتری، ضد قارچف ضد بو و ضد حساسیت

تنها دارنده نشان سیب سبز سلامت در صنعت نشاجی کشور

نایلون بی ضرر ترین و سازگارترین الیاف مصنوعی با پوست بدن می باشد.

به کارگیری فناوری نانو در مرحله تولید الیاف نایلون آنتی باکتریال باعث ماندگاری آن می شود.

ماندگاری دائم خواص نانو پس از بارها شست و شو با آب جوش به دلیل تولید الیاف در دمای 200 درجه سانتیگراد

جزییات بیشتر

4,900 تومان

افزودن به لیست دلخواه

اطلاعات بیشتر

تایید شده توسط

سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، دانشکده بهداشت دانشگاه تهران، انستیتوپاستور ایران، ستاد فناوری نانو، دانشکده صنعتی امیرکبیر، واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی، دپارتمان فناوری نانو گروه علمی تجاری پارس علامه آسیا، انستیتو IGC ژاپن

 

پیشرفت فناوری و تمایل انسان برای به دست آوردن مواد با ویژگی‏ های خاص و در برخی موارد هوشمند، سبب دستیابی انسان به فناوری‏ های نو شده است. فناوری نانو از جمله فناوری های بین رشته ای است که در دهه اخیر توجه زیادی را به خود معطوف داشته است. در میان علوم مختلف، علم مهندسی نساجی از فناوری نانو به منظور تولید منسوجات با ویژگی خاص و هوشمند و یا بهبود عملیاتی همچون تکمیل یا رنگرزی بهره گرفته است‏.

نخستین بار از نانوفناوری در صنعت نساجی و پوشاک، در مرحله تکمیل منسوجات با استفاده از نانوذراتی موسوم به نانودانه ها (Nano beads) استفاده شد؛ که به اختصار به این فرایند نانوتکمیل(Nano finishing) اطلاق می شود. در سال های اخیر استفاده از مواد فوق ریزدانه که با استفاده از نانوفناوری تهیه می شوند، در فرایند تکمیل منسوجات مورد توجه فراوان قرار گرفته است. هدف از به کارگیری نانومواد یا تکمیل های نانومتری بر منسوجات، موظف کردن منسوجات برای ایفای خصوصیات مختلف نظیر مقاومت در برابر پرتو، خصوصیات ضد میکروبی، خودتمیزشوندگی، کندسوزی، عطرآگینی و ... است؛ که این فرایند در منسوجات مختلف اعم از الیاف طبیعی نظیر پنبه، پشم، ابریشم و الیاف بشرساخت نظیر پلی استر، نایلون و اکریلیک قابل انجام می باشد. نانومواد طیف وسیعی از مواد که حداقل در یک بعد دارای مقیاس نانومتری باشند را در بر می گیرد. به این ترتیب نانوذرات، نانومیله ها، نانوسیم ها، نانوالیاف، فیلم های نازک و توده ای از مواد که متشکل از ساختارهای نانومقیاس باشند در زمره نانومواد به شمار می روند. در محیط پیرامون انسان شمار زیادی از میکروارگانیزم ها زندگی می کنند. در صورت برهم خوردن تعادل این موجودات در طبیعت، سلامت فرد و جامعه به دلیل تولید و انتشار بوی نامطبوع و کاهش سطح استانداردهای بهداشتی تهدید خواهد شد. حضور میکروارگانیزم ها بر روی منسوجات می تواند سبب ایجاد تاثیرات نامطلوبی نظیر رنگ پریدگی یا لکه گذاری بر روی منسوجات، تجزیه ساختمان مواد سازنده الیاف، کاهش استحکام و در نهایت پوسیدگی منسوج شود. اغلب الیاف و پلیمرها از خود مقاومتی در برابر اثرات ناشی از میکروب ها نشان نداده و با مهیا کردن عوامل رشد میکروارگانیزم ها نظیر دما و رطوبت مناسب، مواد غذایی ناشی از تعریق و چربی ناشی از غدد پوستی، سلول های مرده پوست و همچنین مواد به کارگرفته شده در مرحله تکمیل منسوجات، باعث رشد سریع و انتشار انواع میکروب ها می شوند. از این رو به سبب شیوع بیماری ها و زیان های ناخواسته ناشی از میکروارگانیزم ها، تلاش زیادی برای کنترل اثرات این موجودات انجام شده است. منسوجات علاوه بر اینکه محیط مناسبی برای رشد میکروب ها فراهم می کنند می توانند سبب انتقال انواع بیماری ها در مراکز خدمات درمانی شوند، لذا استفاده از منسوجات ضدمیکروبی در این مراکز می تواند از شیوع بیماری های مقاوم در برابر دارو جلوگیری به عمل آورد و همچنین خطر ابتلا به بیماری در کارکنان این مراکز و عموم مردم را کاهش دهد. از سوی دیگر، استفاده از مواد شیمیایی با خواص ضد میکروبی در تکمیل منسوجات، به دلیل سمی بودن و مشکلات زیست محیطی از معایب زیادی برخوردار است. استفاده از نانوذرات بخصوص نانوذرات فلزی و معدنی عرصه جدیدی را در تکمیل منسوجات ضدمیکروبی فراهم کرده است.

استفاده از نانوفناوری در صنعت نساجی می تواند سبب ایجاد ویژگی های نوین در منسوجات شود. برای مثال، رسوب گذاری نانوذرات نقره سبب ایجاد خاصیت ضد باکتری در منسوجات می شود، در حالی که استفاده از نانوذرات طلا امکان ایجاد لیگاند مولکولی را فراهم آورده و به این ترتیب حضور ترکیبات زیستی در محیط به سهولت قابل تشخیص خواهد بود. نانوذرات پالادیم و پلاتین به دلیل خاصیت کاتالیستی سبب تجزیه گازهای خطرناک و یا مواد شیمیایی سمی مورد استفاده در صنعت می شود. معمولاً استفاده از این ترکیبات در مرحله تکمیل منسوجات تاثیر نامطلوبی بر خصوصیات اولیه یا میزان راحتی منسوج ایجاد نمی کند

نقد و نظرات

نوشتن نقد و نظر

لیف نانو ضد باکتری

لیف نانو ضد باکتری

دارای خواص ضد باکتری، ضد قارچف ضد بو و ضد حساسیت

تنها دارنده نشان سیب سبز سلامت در صنعت نشاجی کشور

نایلون بی ضرر ترین و سازگارترین الیاف مصنوعی با پوست بدن می باشد.

به کارگیری فناوری نانو در مرحله تولید الیاف نایلون آنتی باکتریال باعث ماندگاری آن می شود.

ماندگاری دائم خواص نانو پس از بارها شست و شو با آب جوش به دلیل تولید الیاف در دمای 200 درجه سانتیگراد

14 محصولات دیگر در همان شاخه: